Pidennetty viikonloppu Prahassa

Kokosin tähän blogiin vinkkejä, mitä tehdä ja minne mennä Prahassa pidennetyn viikonlopun aikana. Olimme viettämässä Prahassa 10-vuotishääpäiväämme ihan kahden kesken, mutta useimmat vinkit sopivat myös lapsiperheille.

Olin matkalla hiukan liikunta-rajoitteinen. Faskiitin eli jalkapohjan kalvon kivuliaan tulehduksen takia kävelin kepeillä.

Praha taksit
Prahassa oli hurmaavia takseja!
Kepit ei tosin hidastaneet matkaa, vaikka upeat taksit olisivat tarjonneet opastusta. Onneksi Prahassa on kaikki suurimmat nähtävyydet pienellä alueella keskustassa!
Näe Prahan päänähtävyydet pidennetyn viikonlopun aikana
Varoituksen sana: ei kannata kävellä ihanan pehmeillä varvasvälisandaaleilla liian pitkään - olen saanut samasta syystä kaksi kertaa plantaris faskiitin!
 


Kaarlen silta ja sen läheinen alue

Kaarlen silta kannattaa ehdottomasti nähdä, vaikka pitää valmistautua törmäämään suureen turistimassaan. Kaarlen sillan läheisyydessä on paljon paikallisia herkkuja, trdelnikeja, myyviä kojuja. Kaarlen sillan vieressä olevat, upean näkymän joelle tarjoavat penkit ovat loistava paikka nauttia näitä jäätelö-, kermavaahto- ja kastiketäytteisiä herkkuja.

Praha silta lukot  

John Lennonin seinä

Kaarlensillan vieressä oleva John Lennonin seinä oli yksi Prahan hauskoista nähtävyyksistä herättäen sisäisen hipin. Seinä koostuu muurista, minne on maalattu kuvia John Lennonista ja kirjoitettu hänelle kirjoituksia. John Lennonin seinä on muodostunut jonkinlaiseksi pyhiinvaelluskohteeksi musiikkifanien keskuudessa. Marraskuun 8. päivä seinän ääreen kerääntyy edelleen paljon ihmisiä kitaroiden kera. Seinä on onneksi sen verta leveä, että jokaiselle löytyy pieni pala seinää selfien tai perinteisen foton ottoon.

Praha John Lennon wall
John Lennon wall on erilainen suosittu nähtävyys Prahassa.

Saari Slavonic

Älä missään nimessä jätä väliin myöskään jättää Ihanaa pikkusaarta ja Žofín palatsia. Emme tosin itse päässeet syömään kehuttuun ravintolaan, sillä siellä tila oli varattu hääseurueelle juuri silloin kun olisimme ehtineet saareen syömään.


Prahan linna

Kun kerran Prahassa ollaan, Prahan linnassa on käytävä! Linnoitusalue muodostuu useasta upeasta linnasta ja linnojen piha-alueelle pääsee ilmaiseksi. Vartijoiden ympäröimän linnan koristeellisessa pyhän Vituksen kadetraalissa kannattaa myös piipahtaa.

Näe Prahan päänähtävyydet pidennetyn viikonlopun aikana
Suloinen pieni piparkakkukauppa <3
Näe Prahan päänähtävyydet pidennetyn viikonlopun aikana

 

Köysiradalla Petrin Hill -kukkulalle

Koska jalkani olivat kipeät, helpointa oli ottaa Köysirata ylös Petrin Hill – nimiselle kukkulalle. Hitaasti etenevästä köysiradasta avautuivatkin huimat näkymät Prahaan. Liikkumaan estoitta pystyneet olivat levittäytyneet pitkin kukkulan tasoja maisemia nauttimaan. Kukkulan päällä on muun muassa nälkämuuri eli Hunger Wall, ruusutarha sekä näköalatorni. Tästä mini-Eiffeltorniksi kutsutusta tornista olisi myös olleet huikeat näkymät, mutta portaiden takia torniin kiipeäminen jäi meiltä tällä kertaa väliin.

Prahan vanhakaupunki

Astronominen kello, yksi Prahan kuuluisimmista nähtävyyksistä, oli valitettavasti vierailumme aikana restauroitavana. Kello odottaa siis seuraavia vierailijoita entistä ehompana! Näkemisen arvoinen on myös Prahan kapein talo, jolla on leveyttä vain 2,25 metrin verran.

Näe Prahan päänähtävyydet pidennetyn viikonlopun aikana
Prahan kapein talo sijaitsee vanhassakaupungissa.

 

Mitä tehdä Prahassa sateella?

Mikäli sateinen päivä pääsee yllättämään, loistavia vaihtoehtoja sadepäivään ovat jokiristeily, vierailu jossain varjoteattereista tai piipahdus lähimpään pubiin nauttimaan maailmankuulua Tsekkiläistä olutta. Me piipahdimme Café Terapiassa, mistä sai parasta terapiaa ikinä muutaman viinilasillisen muodossa! Mainio vaihtoehto sadepäivälle on myös mennä ostoksille, josta seuraavaksi lisää.

Näe Prahan päänähtävyydet pidennetyn viikonlopun aikana
Cafe terapia oli loistava paikka paeta ukkossadetta :).
Praha jokiristeily
Jokiristeilylle voi mennä pitkin päivää, mutta se on erityisen tunnelmallinen illalla hämärässä.


Ostokset 

Mikäli pidät bling blingistä ja luksuksesta, Juutalaisen puolen luksusliikkeet huutavat sinua! Ostoskadulla saattaa olla ajoittain hyviä alennuksia. Suhteellisen lähellä Juutalaiskorttelia sijaitsee myös suurempi ostoskeskus, Palladium. Ostareista mainittakoon myös Quadrio Shopping Center, minkä tunnuksena on Franz Kafkan liikkuva pää, statue of Franz Kafka. Quadrio -ostoskeskuksen toinen kerros on varattu kokonaan ravintoloille.

Praha Franz Kafka pää
Liikkuva Franz Kafkan pää Quadrio Shopping Centerin edessä.


Praha juutalaiskorttelit
Juutalaiskortteli ja auto

Hyvä hotellin paikka Prahassa

Meidän hotelli sijaitsi aivan Valtavan tuntumassa, lähellä Kaarlen siltaa. Hotellimme sijainti oli loistava, sillä sieltä oli lyhyt kävelymatka minne tahansa Prahassa.

Minne mennä ja mitä tehdä PrahassaMinne mennä ja mitä tehdä Prahassa

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mitä tehdä Rovaniemellä (myös kun sataa)?

Minne mennä, mitä tehdä: Barcelona